Vælg naturlig pleje af din hud med lermasker

Der findes rigtig mange produkter du kan bruge når det kommer til pleje af din hud. Vores hud er kroppens eneste barriere, og især i ansigtet er den ganske tynd og fin, og derfor er det nødvendigt at du passer ekstra godt på den. Mange kvinder er begyndt at indse at de opnår den bedste pleje ved at bruge naturlige produkter der understøtter hudens egne processer i stedet for at nedbryde dem. En ingrediens til en god og naturlig hudpleje kan f.eks. være lermasker

Koreansk hudpleje med lermasker 

Har du ikke allerede en fast rutine du bruger når du renser din hud, kan det være en stor fordel at få en. Der findes forskellige processer der sværger til forskellige produkter. En koreansk hudplejerutine handler om at skabe en ung hud med naturlig glød ved hjælp af naturlige produkter som f.eks. lermasker 

Den koreanske hudpleje handler meget om at opbygge en sund hudbarriere så huden kan reparere sig selv, og samtidig at rense grundigt hver dag uden at fjerne hudens naturlige olier, derfor skal alle produkter selvfølgelig være naturlige. 

Hvordan bruger man en lermaske 

Du behøver selvfølgelig ikke at bruge lermasker som en del af en rutine, men du kan også blot bruge dem på dage hvor du syntes din hud trænger til at få balance. Lermasker er nemlig gode til at fjerne overskydende sebum og dermed rense helt i bund. 

En lermaske skal blot påføres med hænderne eller med en pensel. Pas på ikke at lægge et for tykt lag, da dette ikke er nødvendigt. Efter påføring skal du lade masken tørre i 10 til 15 minutter hvorefter den kan fjernes blidt med lunkent vand. Du må endelige ikke lade din lermaske sidde for længe, da den får den helt modsatte effekt hvis den tørrer for længe. Tørt ler vil nemlig trække fugt ud af huden og give en irriteret hud. 

Hvor meget hudpleje er nødvendigt 

En koreansk hudpleje indeholder 10 trin, og du kan måske tænke, hold da op! 10 trin, er det virkelig nødvendigt.  

Det er selvfølgelig ikke uden grund at koreanerne er blevet så kendte for deres hudpleje, det ligger nærmest som en del af deres kultur, og piger helt ned til 10-års alderen bruger ofte hudpleje produkter.  

Det er dog sådan at hud og hudpleje er individuel og en personlig ting, som varierer både efter hvilket klima du befinder dig i, hvor meget du opholder dig hhv. indendørs og udendørs samt din alder.  

Du kan derfor altid starte med et par få trin og så gradvist tilføje flere trin hvis du føler din hud mangler noget.  

Det er heller ikke alle dage du behøver at udføre alle 10 trin. F.eks. kan du nemt vælge kun at bruge lermasker en gang eller to i løbet af ugen. 

Ligesom du heller ikke altid behøver at bruge to afrensninger. 

En koreansk hudpleje afsluttes altid med en solbeskyttelse, dette giver selvfølgelig heller ikke altid mening i det danske klima.