Sådan skaber du hygge i hjemmet

Gid der fandtes en guide, med helt konkrete tiltag, som man kunne foretage sig, der resulterede i mere hygge i hjemmet. Hvis denne tanke har strejfet dig, så er du helt heldig. For der findes faktisk en sådan guide og den findes lige akkurat her i denne artikel. Nedenfor får du nemlig 4 tip, som uden tvivl vil resultere i en stigning i hygge-parameteret hjemme hos dig.

Prøv led stearinlys

Der findes næsten ikke noget mere hyggeligt end stearinlys. Men, stearinlys kan være farlige, hvis man glemmer at slukke dem. Derfor findes der heldigvis led stearinlys. Med led stearinlys kan du nyde alt det, som de traditionelle stearinlys kan byde på – blot med strøm i stedet for. Det betyder, at du kan dæmpe lyset og nyde ”flammen” men at du ikke skal bekymre dig om brand i tilfælde af du glemmer dine led stearinlys eller falder i søvn. Det gode ved led stearinlys er, at de kan bruges i mange forskellige sammenhænge – uanset hvilken slags hygge, som du er til – om det er film, kortspil, samtale så er led stearinlys et must-have!

Den traditionelle belysning skal ikke glemmes

Med den traditionelle belysning forstås alt andet lys – dvs. lamper osv. Dette spiller nemlig også en rolle for hyggen i dit hjem. Ofte kan du jo ikke helt slukke lyset og blot være afhængig af led stearinlys. Men, hvis du har en dæmpbar funktion i din belysning, så gør det en stor forskel, når det bliver tid til at hygge – f.eks. i forbindelse med at se film. Med det dæmpbare lys kan du nemlig selv sætte stemningen. I nogle moderne lyssystemer kan du endda slå lysfunktionen til din telefon og styre belysningen herfra, det gælder både lysstyrken og farven – det er hygge på demand!

Komfortable møbler er altafgørende

Afhængig af hvad ud tænker på, når du hører ordet ”hygge” så er møbler også meget vigtige. De fleste tænker nemlig på at sidde og snakke sammen eller at se en god film. I begge tilfælde er en ubehagelig sofa et meget stort no-go, hvorimod en behagelig sofa, som du kan flyde helt ud på, vil forstørre hyggen mange gange! Lav derfor ikke den fejl, at prioritere dine møbelkøb udelukkende på udseendet! Det er vigtigt, at du også prøver dem først.

Indret efter dine egne personlige behov

Der er måske forskel på hvad netop du synes er hyggeligt. Derfor skal du indrette boligen efter det, som du finder hyggeligst. Synes du f.eks. at det er noget af det mest hyggelige i verden at spille pool med dine venner? Så kan det være, at du skulle prioritere at have et poolbord til at stå fremme og derfor nedprioritere andre ting, som der ikke kan blive plads til. Det handler nemlig om at skabe et hjem, hvor de aktiviteter, som du nyder mest, er lige rundt om hjørnet og så let tilgængelige som overhovedet muligt! Når du har styr på indretningen og den er optimeret for hyggen er det kun én ting tilbage at sige – du må hygge dig!