Find og planlæg den rigtige træterrasse

En træterrasse er altid en god ting at have udenfor, specielt til sommertiderne. Den åbner op for en hyggelig platform hvor man kan opholde sig, slappe af, spise og andet. Den kan tilpasses ens egne præferencer og behov, så den bliver dit perfekte private uderum.  

Afhængig af dine midler og din fritid, kan du selv bygge den eller få en tømrer til at gøre arbejdet. Hvorvidt tømrerne er professionelle eller en kammerat som du kender, gør ikke den helt store forskel ud over pris.  

Men derimod er dine beslutninger helt essentielle. Før du anskaffer dig en træterrasse, er det altid vigtigt at huske at planlægge processen. Dette gælder både byg-selv og tømrerarbejde. 

Typer af træ til træterrassen 

Træet har en indflydelse på prisen da dets type nemlig er en vigtig faktor her. Især med hensyn til levetid. De dyreste typer af træ siges at være dem med den længste levetid hvorimod billigere trætyper har en lidt kortere levetid. Så her skal du overveje om du vil give lidt extra for at få en træterrasse som holder i meget lang tid. Eller en træterrasse som holder knapt så længe og behøver pleje noget oftere og måske skal bygges om efter nogle år.  

En trætype som er relativ billig, er lærk som har en relativt jævn levetid. Modsat er der trætyper såsom eg og gran der er dyrere, men holder længere. Teak er en af de dyreste trætyper, men har en rigtig lang holdbarhed.  

Vedligeholdelse 

Afhængig af den type træ som du vælger, skal det vedligeholdes. Det forekommer sig at terrassen ofte stilles overfor sne, regn, varme, slud og andet vejr. Du kan købe olie som kan hjælpe mod naturens kræfter og samtidig pynte på terrassens udseende.  

Alligevel findes der også træ som du kan bruge til terrassen, der ikke påkræver meget vedligeholdelse fordi træet er allerede blevet behandlet for alverdens vejr. Dog kommer du ikke uden om rensning som kan foretages 1-2 gange om året. Dertil er det bedst at bruge brun sæbe da stærkere midler som eddikesyre kan beskadige træet.  

Træterrassen – hvis tømrerne gør det 

Afhængigt af hvor dit område er, så kan du kigge på tilbud for diverse håndværkere og tømmer som gerne kommer og laver træterrassen for dig. Det er ofte at de også er meget vidende i typen af træ og kan hjælpe dig med valget af træ samt konstruktionen.  

Træterrassen – hvis du skal bygge selv 

Hvis du selv bygger den nye terrasse, skal du være specielt varsom på konstruktionen. Det er altid en god idé at lægge ud med en plantegning og kende dimensionerne første. Her der det bedst hvis målene er er så præcise som muligt.  

Det er også godt at være helt tilfreds med den type terrasse som du vil have og med hvilke tilføjelser. Det kan være at du muligvis vil have at din terrasse har en trappe eller fliser. Du må også tage forbehold til placering så terrassen har en attraktiv plads udenfor.  

Kort sagt, bør du have afklaret med dig selv om hvordan terrassen skal se ud i forhold til resten af hjemmet.