Få masser af fedt design med spraymaling

Hvad skal man egentlig bruge spraymaling til? De fleste associerer spraymaling med graffiti. Men spraymaling kan bruges til mange ting, for eksempel møbler og i din indretning. Læs med her for at blive klogere. 

Hvad kan man bruge det til? 

Du kan som sagt bruge spraymaling til mange ting. For eksempel kan du spraymale dine møbler. De kan få et vildt fedt look og bliver helt unikke på denne måde. Du kan bruge forskellige farver og slå kreativiteten løs.  

Det kan også være, at du vil lave dit helt eget store maleri med spraymaling. Så kan du købe et lærred, lægge det ud i en gård, hvor du ikke gør andet beskidt og dermed kan du spraye løs. Nogle spraymaler også deres radiator, hvis den er gammel og grim. Du kan købe billig spraymaling her. Der er altså masser af muligheder for at have det sjovt med spraymaling.  

Hvordan bruger man det? 

Spraymaling kan grise ret meget. Derfor er det vigtigt, at du gør det udenfor eller lægger en masse plastik nedenunder, når du skal i gang. Hvis du holder spraydåsen langt væk fra, får du en farve, der ikke er helt så intens, hvorimod hvis du går tæt på, bliver farven intens, men også i en mindre radius. 

Spraymaling er sjovt på den måde, at der er så mange forskellige, fantastiske farver. Der er flere kunstnere rundt omkring i verden, som arbejder med spraymaling. Du kan prøve at følge nogle af dem på de sociale medier for at blive inspireret.   

Hvilket materiale? 

Du kan spraymale alle materialer nærmest. Du skal dog se på, hvilken slags spraymaling du køber. Hvis du vil spraymale en radiator, skal du have en, der er varmefast, så den ikke går væk med tiden. Der findes også lakspraymaling, kalkmaling og rustmaling. Det er muligt at spraymale metal, plast, træ osv. Du kan få spraymaling i alle farver. Særligt flotte er de guld, sølv eller kobberfarvede. Det kan også være til dine vægge derhjemme, hvis du vil pifte dem lidt op med noget sjov maling.  

Hvis du har en gammel bil, kan det også være en rigtig sjov idé at pifte dem op med noget spraymaling. 

Spraymaling historie 

Den første spraydåse nogensinde blev opfundet i USA i 1941. Dåsen har et tryk, som gør, at malingen sprayes ud og derfor ikke lægger sig i et tykt lag. Spraymaling er blevet meget forbundet med graffiti, hvilket er en undergrundskunstart, der ofte gøres ulovligt. I dag er det dog anderledes, da graffiti er blevet en mere anerkendt kunstart, hvor kunstnere får lov til at pryde husfacader, fortove eller sågar kunstmuseer. Graffiti ses dog også stadigvæk som ulovligt på mange bygninger, hvor folk udtrykker politiske budskaber eller andre budskaber i skrift eller billeder. Det er i dag mere kendt som street art, hvilket der findes festivaller til og andre begivenheder, hvor man kan se kunstnerne udtrykke sig selv i graffiti med spraymaling.