En udlandspraktik er den perfekte mulighed for alle studerende, og denne praktik er lige noget for de sygeplejestuderende!

Er du ved at uddanne dig til sygeplejerske, og kunne du godt tænke dig at få et indblik i, hvordan sygepleje foregår mere globalt? Kunne du godt tænke dig at udfordre dig selv og træde udenfor nogle komfortzoner? Hvis du godt kunne tænke dig alle disse ting, så kan du med fordel overveje at tage på et praktikophold i et uland i dit studieforløb! Det er en rigtig god mulighed, som alle sygeplejestuderende bør overveje at tage imod, men det kan du læse meget mere om i denne artikel!  

Oplev en helt anden kultur, end du er vant til 

Nu tænker du måske, at man da ikke kan få tid til at tage på et praktikophold, mens man jo egentlig er i gang med at studere, men det kan man sagtens! Udlandspraktik er endda noget, som der bliver opfordret til, da det kan give en masse erfaring og et indblik i, hvordan sygepleje foregår på hospitalerne i ulande. Du vil derfor opleve en helt anden kultur end den, du er vant til, og udover at du selvfølgelig får en masse erfaring og ny viden, mens du er på hospitalerne, vil du også få en superspændende oplevelse, som du ellers ikke normalt vil få tilbudt. 

Opholdet vil blive skræddersyet efter dine præferencer 

Mens du er afsted, får du mulighed for at kunne være på en masse forskellige afdelinger i løbet af den tid, du er på denne udlandspraktik, men det er ikke nødvendigt. Hvis du hellere vil blive på en bestemt afdeling under hele opholdet, så du kan få en masse erfaring og viden om alt det, der foregår på den ene afdeling, kan du også sagtens det! Du vil følge en erfaren sygeplejerske, som vil fungere som din mentor under arbejdsdagen.  

Du vil få en masse erfaring under huden! 

Dog skal du selvfølgelig ikke kun observere og selv prøve at finde ud af, hvad det er, din mentor laver. I løbet af arbejdet vil han eller hun nemlig fortælle dig, hvad der sker, om teorien, der følger med og behandlingsproceduren, så du ved præcis, hvad det er, der sker, og så du ikke er på bar bund. Derudover vil du også kunne blive stillet nogle opgaver, som passer til dit uddannelsesniveau, og som passer til niveauet af hvor meget, du ved. Du vil altså ikke få stillet nogle opgaver, som er alt for svære for dig, og du kommer til at udføre dem under supervision. 

Lyder det som noget, du godt kunne tænke dig at læse mere om? 

Dette er også en rigtig god måde at få noget erfaring og mere indblik i, hvordan arbejdslivet er på et hospital. Du vil som minimum være sammen med mindst én anden medstuderende, så I kan dele jeres oplevelser med hinanden, og så I ikke føler jer helt alene. Hvis du gerne vil vide mere om udlandspraktikken, så kan du læse meget mere om opholdet på siden, som du kan finde via linket, så prøv at tage et kig!