Derfor kan det være en god idé at have et alkometer i hjemmet

Du kender sikkert det med, at man pludselig bliver i tvivl om, hvor meget alkohol man har indtaget. Det er naturligvis heller ikke altid, at det har den store betydning, men hvis man f.eks. skal ud og køre i bil, så er det meget smart, at man ved, at man ikke har drukket for meget. Hvis du gerne vil have en let måde at afgøre dette på, så findes der en meget simpel løsning. Du kan nemlig bare vælge at købe et alkometer, og så er det nemt at afgøre. 

Inden du sætter dig bag rattet 

Det er ikke bare fordi, at det ville være træls med den bøde, man fik, hvis man blev taget for at køre under påvirkning. Det er også fordi, at det kan være til fare for dig selv og andre i trafikken, hvis du kører, mens du er fuld. Der er jo også en grund til, at man har lavet en lov om, at man skal ikke skal køre, mens man er påvirket. Det kan være, at du alligevel før har sat dig bag i rat i tvivl, fordi du ikke lige havde mulighed for at tjekke din promille. Det er heldigvis noget, som du nemt kan gøre med et alkometer. Så er du sikker på, at du ikke kommer til at sætte dig ind i en bil og køre den, mens du er fuld. Det er da noget, der børe give dig mere ro i maven. 

Når man får gæster på besøg 

Det kan også være, at du kender det med, at der kommer gæster på besøg, som skal køre hjem. Man har ikke lyst til at sige noget, for man tænker jo også, at de selv må kunne vurdere, hvornår de kan køre. Det kan godt være, at det virker som det mest høflige at gøre, men hvis du virkelig er interesseret i dine venner, så bør du nævne det, når du er i tvivl om, hvorvidt de har drukket for meget. Det kan jo blive til en sjov ting, at du lige hiver et alkometer frem, før der er nogen, der kører hjem. 

Et sjovt indslag til festen 

Der er også mange, der kan få enormt meget underholdning ud af et alkometer. Det er f.eks. altså sjovt til en fest at se, om folk også selv nogenlunde kan vurdere, hvor høj deres promille er. Der vil altid være nogle, der er nogenlunde gode til at vurdere det, og så nogle andre, der bare slet ikke kan finde ud af det. Det kan også være, at det bliver sjovt at finde ud af, hvor godt du kender dig selv og din krop. Det kan også være, at du kender typen som ”aldrig er fuld”, eller som i hvert fald påstår dette, selvom det er noget ævl. Her kunne det være sjovt, hvis du kunne få denne person til at puste i alkometret, så det blev afgjort en gang for alle.