Derfor bruger danske firmaer flere penge på deres medarbejdere

I begyndelsen af 2000’erne var der stor snak om den bedste måde at indrette en virksomhed. Skulle man lave åbne kontorer og lade medarbejderne selv om, hvornår de mødte på arbejde? Nyhederne kunne i hvert fald rapportere om, at det lykkedes for nogle, men langt de fleste danske virksomheder beholdt nu den traditionelle model. Det var ganske enkelt for stor en omvæltning for at få en smule mere effektivitet på arbejdspladserne.  

Bidrag til firmaets effektivitet 

Som årene er gået, har det da også vist sig, at der findes langt bedre og nemmere måder at øge effektiviteten på. Netop derfor ser vi, at stadig flere af de store, etablerede, danske virksomheder bruger stadig flere penge på deres medarbejderes velfærd.  

Hvis man overhovedet skal gøre sig forhåbninger om en effektiv arbejdsplads, har man nemlig brug for glade medarbejdere, og ikke mindst medarbejdere, der arbejder godt sammen. Det opnår de etablerede firmaer ved firma frokostordning, teambuilding og frynsegoder, men der er altså et hav af måder at gøre det. 

I sidste ende handler det jo bare om at vise, at man som ledelse påskønner sine medarbejdere. Det kunne man jo for eksempel gøre gennem en række firmaarrangementer i løbet af året. Først og fremmest viser det selvfølgelig, at ledelsen påskønner medarbejderne, men derudover er det også en ideel mulighed for at gøre arbejdspladsen til mere end bare en arbejdsplads.  

Nu er den lige pludselig også hjemsted for gode venner, man har spist med, dyrket teambuilding med eller bare danset fjollet sammen med. Mulighederne er mange. 

En lækker firma frokostordning kan sagtens betale sig 

Det samme kan siges om noget lignende i dagligdagen. Det kunne for eksempel være en firma frokostordning som nævnt ovenfor. En firma frokostordning er en god investering af mange årsager. Først og fremmest er det selvfølgelig bare endnu et trækplaster for virksomheden og en god måde at vise sin påskønnelse, hvis man kan prale af en god firma frokostordning.  

Derudover er en fælles firma frokostordning dog også bare en god måde at få bygget relationer mellem medarbejdere på kryds og tværs af virksomheden. Hvis I er store nok til at have afdelinger, er det ikke sikkert, at det er alle, der kommer hinanden lige meget ved. Med en firma frokostordning, kan man dog sikre sig, at det ikke er tilfældet i frokostpausen. Du vil opleve, at det faktisk også avner effektiviteten, hvis den ene afdeling har styr på, hvad den anden laver og sågar kender hinanden fra andet end korte, vrisne møder.  

Af alle de grunde, bør du også sikre dig, at jeres firma frokostordning ikke ender med at bestå af den samme kedelige kødgryde hele ugen lang. Den kan hurtigt miste sin status, hvis der ikke faktisk er god mad. Sørg derfor for at få nogle til at lave jeres firma frokostordning, der faktisk kærer sig om maden og råvarerne. Man arbejder bare bedre med god, frisklavet mad i maven.