Brug en foam roller og få færre skader, når du træner


Mange kender nok til at have ømme og spændte muskler efter en hård omgang træning. De fleste har nok også prøvet at være skadede, fordi de måske var kommet til at træne forkert eller overbelaste en muskel. En foam roller kan dog heldigvis hjælpe på disse udfordringer, så musklerne ikke er helt så spændte, og man lettere kan undgå skader.

Kom godt i gang med din foam roller

Foamrolling er forholdsvist nemt både at komme i gang med og fortsætte med at gøre. Det eneste, man skal bruge for at komme i gang, er en foam roller og sin egen kropsvægt. På denne måde bruger man sin kropsvægt til at presse ned på foam rolleren, som så trykker på musklerne og andre bløde dele i kroppen.

I starten kan det gøre ondt at bruge den, men efterhånden som kroppen vænner sig til det, vil man kunne mærke en klar forbedring i både mobilitet og musklernes smidighed. Samtidig vil det for nogen måske også føles som en langsommelig proces, da man skal huske at tage sig god tid. Således undgår man, at det tempo, man ruller i, bliver for hurtigt, og det derfor ikke har den optimale effekt.

En foam roller løsner op for spændinger

Når man ruller sine muskler på denne måde, slapper de mere af. Samtidig hjælper det også til at blødgøre eventuelle knuder, man måtte have, og at de spændinger, der er, bliver løsnet op. En foam roller giver altså en massage, der sørger for, at blodgennemstrømningen i det rullede område bliver bedre. Dette gør samtidig, at man er mindre øm i kroppen – uanset om det er efter træning eller en hel dag med stillesiddende arbejde. Derudover vil man også kunne mærke en større bevægelighed i sin krop.

Tillægger man sig en vane med at rulle f.eks. sine lægge, lår og baller, hver gang inden man går i gang med en hård træning, vil man også hurtigt kunne mærke, at kroppen kan mere. Den er pludselig blevet mere smidig, og man kan dermed få mere ud af sin træning.  Samtidig bliver man også hurtigere klar til at give den maks. gas til træning, fordi det kan hjælpe på restitutionen undervejs.

Øvelser med foam roller

Alt efter hvilke muskler, der er mest spændte efter træning, eller hvad der ellers gør, at man synes, de trænger, kan man lave forskellige øvelser med sin foam roller. De involverer dog stort set alle sammen også mere eller mindre kropsvægt alt efter, hvor vant musklerne er til behandlingen. Massagen fungerer jo netop ved hjælp af kropsvægt.

Den kan dog ikke kun bruges til at massere musklerne mere smidige. Man kan også bruge den som redskab i den almindelige styrketræning. Her kan man f.eks. placere underarmene på den, når man laver planke eller fødderne på den, når man laver mavebøjninger eller sit-ups.

Dette redskab har altså mange forskellige anvendelsesmuligheder, der både kan styrke musklerne og gøre dem mere smidige – alt efter, hvordan man vælger at bruge det.