Alt udstyr du skal bruge som cykelrytter

Da Tour de France kom til Danmark, stod der tusindvis af jublende mennesker langs med hegnene i indre by i København. Langs landevejene i det danske land stod der endnu tusindvis af hujende cykelfans.

Det var en helt unik oplevelse at være vidne til, når de allerbedste cykelryttere gav den gas for øjnene af en og blev fulgt at store tilråb, jubel og klappen. Det er noget, man sikkert som cykelrytter kan blive helt høj af at have jublende fans, der klapper en frem, selvom det er hårdt og man kører på reserverne.

Dette sus er der mange amatørcykelryttere, der også leder efter, samtidig med, at motionen, fællesskabet med de andre ryttere og naturoplevelsen også er dybt motiverende. Hertil kommer, at man skal bruge noget godt udstyr, hvis du også er blevet inspireret af cykelløb som sport og fritidsaktivitet. Herunder guider vi til alt det udstyr, som du kan få fra sider som fx https://ventouxbike.dk/, så du kan blive klædt godt på til touren. 

Cykelbukser 

Cykelbukser, der har seler, så de ikke glider ned undervejs, er vigtige, ligesom de er polstrede bagi, så du ikke får slidmærker og gnavesår. Det er her, ved sadlen, og dine inderlår og skridt, at der sker mange fysiske bevægelser og gnidninger undervejs på turen og det er derfor komfortabelt at have cykelbukser på, der tager disse gnidninger og bevægelser og skåner din hud herfra.

Et par cykelbukser skærmer også mod vejr og vind og kulde, så de holder din krop varm og smidig og gør, at du ikke får regn og slud ind på huden under træningen. De har dermed mange vigtige funktioner og disse bukser er et must i din cykelryttergarderobe. 

Cykelbriller

Det ser sejt ud, når Tour de France-rytterne har seje briller på under deres hurtige kørsel. De har dog også en vigtig funktion idet de skærmer for sol, regn, blæst og andet nedbør og gør, at cykelrytteren kan se klart undervejs.

Her kan en lille sten på vejen være afgørende for, om rytteren kommer hurtigt frem eller ej og det kan et par briller sikre, at du ser i tide, disse ting på vejene samt ikke bliver blændet af solen. De fås i mange seje varianter, så det er med at se, hvordan du kan lide dine briller. De kan også bruges, når du holder hvil, hvis solen står lige ned fra en skyfri himmel. Her fungerer de som “normale” solbriller, så de har dobbelt funktion undervejs. 

Strømper 

et par cykelstrømper er dem, der holder dine fødder tørre, varme og sikrer dig mod slid på huden. De sidder stramt og skal gerne være så stramme, så de ikke genererer i dine cykelsko. Dine cykelsko sidder nemlig tæt til og skal ikke have almindelige sokker i, fordi de kan komme til at bule og lave ravage for dine fødder.

Derfor er specielle sokker vigtige at investere i, så dine fødder er godt sikret undervejs. Det er din krop og dit helbred og også din komfort undervejs, der er på spil.