Værd at vide om et væghængt puslebord

Har I en lille ny på vej? Når jeres barn melder sin ankomst, skal I ikke undervurdere, hvor meget tid I kommer til at bruge foran et puslebord. Sørg derfor at have styr på puslebordet, så I ikke skal tænke på det i den første tid, hvor I har travlt med at lære jeres lille ny at kende.

Fordele ved et væghængt puslebord

Der er selvfølgelig mange fordele ved et puslebord, men der er endnu flere fordele ved et væghængt puslebord. Puslebordet skal nemlig ikke kun passe ind I jeres design og stil i hjemmet. Det skal også være funktionelt, og let at gemme væk, når I får gæster, som gerne vil møde den lille ny.

Et væghængt puslebord er perfekt til jer, som ikke har meget plads at gøre med. Det kan også være, I bare vil have et ekstra puslebord på badeværelset i stedet for et helt puslerum. Puslebordet er et produkt, I kommer til at anse som uundværligt i hverdagen. Her kan I nemlig både skifte og skabe den gode og nære kontakt til jeres lille ny.

Hvis I bor i et sommerhus eller en lejlighed en periode, men stadig vil have et robust, lækkers og kvalitetspuslebord, så er det væghængte puslebord en god løsning. Der findes mange typer af pusleborde. Nogle har mange skuffer. Det har et væghængt puslebord ikke, fordi pladsen er begrænset.

Det vigtigste når I vælger et puslebord er, at I er enige om hvilket rum, det skal hænges op i. Skal I have et puslebord, I både kan klappe ned og op? Eller skal det være synligt hele tiden? Det er helt op til jer, og ingen valg er forkerte her.

puslebord

Hvor højt skal puslebordet hænge?

Højden på et væghængt puslebord, og hvor højt et puslebord generelt skal være, varierer. Det kommer meget an på jer som forældre og jeres højde. Samtidig skal I hænge det væghængte puslebord i den højde, I bedst kan arbejde i. Som tommelfingerregel skal puslebordet være eller hænge mellem 80-110 cm.

Du kan også eksperimentere med f.eks. en simpel pap-plade til at starte med. På den måde kan I teste højden af, så I ikke vælger et puslebord i en forkert højde – eller hænger det vægthængte puslebord forkert. Når først jeres lille ny har meldt sin ankomst, får I nemlig ikke meget tid til at flytte det. I skal også huske at overveje jeres arbejdsstilling. I skal kunne komme til jeres lille ny og give kontakt både før, under og efter, I skifter bleen.

Vælg puslebord ud fra jeres egne kriterier

Nogle foretrækker et funktionelt puslebord. Andre vil have et væghængt, imens nogle vælger efter designet. Der er ikke noget forkert eller rigtigt, og et puslebord er ofte en større investering. Derfor skal I lytte til jeres egen mavefornemmelse. Når forældrene er glade, så vil det hele sikkert også komme til at fungere ganske fint for den lille nu. Det er vigtigt at huske på, når det kan være svært at vælge mellem de forskellige muligheder.