Du kan med fordel have mere end 1 dyne

Dyner er en type sengetøj, der typisk bruges i koldere klimaer til at holde folk varme. De er oftest lavet af enten fjer eller dun, som hjælper med at isolere kroppen og holde den behagelig. Der findes også syntetiske dyner, der er fremstillet af forskellige typer materialer, f.eks. polyester, som kan være billigere end dyner fremstillet af naturmaterialer. Samtidig kan du også købe en tungere dyne såsom en tyngdedyne. Denne slags dyne simulerer kropskontakt/ en omfavning, hvilket gør du sover hurtigere og tryggere. Køb din tyngdedyne i dag.

Sommer eller vinterdyne?

Mange mennesker vælger at have mere end én dyne til deres seng. Dette skyldes, at hver person kan have et forskelligt foretrukket varmeniveau, og ved at bruge flere dyner kan man opnå den bedste komfort for hver enkelt person. Det er også en god idé at have flere dyner, hvis du deler din seng med en anden person, da de så kan bruge den du ikke bruger. Mange har også en sommer- og vinterdyne eller flere. Dette skyldes at i visse lande, specielt dem i norden så skifter årstiderne meget. Dermed skifter behovet for tøj, og sengetøj især. Det kan blive rigtig koldt om vinteren og rigtig varmt om sommeren. Her kan man med fordel have en tyndere dyne til om sommeren. Nogen sover nærmest kun med et lille tæppe eller bare dynebetræk fordi det simpelt bliver så varmt. Om vinteren er der mange som sover med store dyner, radiatoren skruet helt op og de formår stadig at fryse. Et lille trick kan være at skaffe sig en varmere dyne eller sove med sokker på. Fødderne er længst væk fra hjertet og dermed tager det længst tid at pumpe blodet ud i fødderne. Man mister også meget af sin varme igennem fødder, hænder og hovedet. Det er dog mest typisk at man fryser om fødderne. Vi har alle sammen prøvet at ligge lunt i sengen, med dynen godt pakket omkring sig. Så kommer kæresten eller sin søskende og stikker deres iskolde fødder ind under dynen og stjæler varmen. Sådan behøver det ikke altid at være.

Derfor sover vi og det sker der når vi sover

Søvn er afgørende for både mennesker og dyr. Det er den fase, hvor kroppen kan hvile og reparere sig selv. Under søvnen er hjernen meget aktiv, idet den organiserer og lagrer de oplysninger, den har fået i løbet af dagen. Kroppens celler repareres og regenereres også. Desuden frigives væksthormoner, som er med til at reparere væv og muskler. Derfor er det sindssygt vigtigt med en god nat søvn.

Der findes forskellige søvnstadier, som cykles igennem hele natten

Der er mange som der tror man “bare” sover når man sover. Men der er forskellige faser man går igennem når man sover. Nogen af dem sover man let og er nærmest bare døset hen. Andre faser drømmer man meget og i den dybe fase er man meget svær at vække. Man kan se på folks puls om de sover eller ej, nogle mennesker har en ekstremt lav hvilepuls. Dette skyldes de er trænede og hjertet behøver kun at slå få gange for at pumpe nok blod rundt til at holde en i live.