Disse elementer er de vigtigste i dit kontor


Rigtig mange danskere har efterhånden fået et hjemmekontor. Der er også mange fordele i det, for det er ofte, at vi har brug for at kunne ordne noget derhjemme. Herudover er det rart at kunne tage hjemmearbejdsdage, og det bliver bare noget mere udholdeligt, hvis vi har de rette forhold at arbejde under. Derfor er det vigtigt, at dit hjemmekontor lever op til visse standarder.

Det betyder, du skal være opmærksom på, hvilke møbler du indretter med. Det har stor betydning for din arbejdsindsats og generelle sundhed, og det er altså ikke noget, man skal tage let på. Læs med her, og find inspiration til den rette indretning af dit hjemmekontor.

En ergonomisk kontorstol

Kontorstole er vigtigt, når vi taler om hjemmekontorer. Det ligger jo faktisk i ordet. Det giver ligeledes god mening, for det er jo trods alt den, du skal sidde på, imens du er i gang med dit arbejde. Det er derfor helt centralt, at du får fat i en god stol, som forhindrer gener som rygproblemer og smerter i lænden. Du skal helst kunne bevæge din krop, imens du arbejder. Det er ingen hemmelighed at arbejde foran computeren ofte er temmelig ensformigt, og derfor har din krop brug for at kunne skifte position, så du ikke låser fast.

Der findes mange kontorstole, og derfor skal du vide, hvad du går efter. På www.inventarland.dk finder du et stort udvalg, og der er mange forskellige prisklasser, når du leder efter en ergonomisk kontorstol. Hvilken pris du skal ud i, afhænger meget af, hvor meget du skal bruge dit hjemmekontor. Du skal naturligvis ikke investere mange tusinder i en stol, hvis der kun er tale om få timer om ugen. Omvendt er det vigtigt, at du ikke går ned på kvaliteten, hvis du bruger dit hjemmekontor meget. Det er vigtigt at få fat i en kontorstol, der opfylder dine ergonomiske behov, og du skal derfor gå efter de stole, der passer til din kropstype.

kontorstole

De andre møbler

Et hjemmekontor kræver først og fremmest en god kontorstol, men så kommer alt det andet oveni. For eksempel er skrivebordet en detalje, du ikke må glemme. Der er utroligt mange forskellige skriveborde, og igen afhænger den rette løsning meget af dine behov. Hvis du ikke bruger bordet så meget, behøver du ikke investere hele din løn i et højteknologisk bord. Så kan du sagtens nøjes med standardløsningen. Men det kan godt være fornuftigt at købe et dyrere bord, hvis du arbejder meget derhjemme.

Det er ligeledes vigtigt, at du får den rette belysning. Det kan påvirke koncentrationen meget, hvis lyset ikke er i orden. Derfor skal du være opmærksom på, at lamperne skal passe til et kontormiljø. De må naturligvis gerne være pæne også, men hvis du skal bruge dem i dit arbejde, skal de først og fremmest give et lys, der ikke generer øjnene.

Endelig er det nødvendigt med en god mængde opbevaringsplads, så du ikke drukner i mapper og papirer. Ethvert godt kontor har plads til sin ejermands ting, uden at det bliver kaotisk at befinde sig i rummet.