Derfor burde du også begynde til psykoterapi i København

Psykoterapi er en form for samtaleterapi, der kan hjælpe dig igennem de svære perioder i dit liv. Du kan få hjælp til bl.a. angst, depression, kærestesorger, ensomhed og stress. Du behøver dog ikke være i krise eller have store problemer for at starte til psykoterapi. Du kan også begynde for at lære dig selv bedre at kende og for at arbejde med selvudvikling. For at gøre det nemmere for dig selv, kan du læse mere og begynde til psykoterapi i København på https://thepraxis.dk/.  

Psykoterapi er også til dig 

Psykoterapi er til alle, og alle kan få gavn af psykoterapi. Hvis du kæmper med lavt selvværd eller har svært ved at sætte grænser, så er det noget for dig. Hvis du går rundt med mange bekymringer eller føler dig stresset, så er det et sted for dig. Hvis du har svært ved at finde mening med livet eller føler dig trist, så er psykoterapi også til dig. Ligegyldigt hvad eller hvor meget du kæmper med, vil du blive mødt med forståelse, støtte og ærlighed. Det er et trygt rum, hvor du kan åbne op om alt uden at blive dømt.  

Når det kommer til at gå til psykoterapi, kan det sværeste nogle gange være at komme i gang. Måske er du bange for, at du ikke har grund nok til at starte, eller måske kan du ikke overskue at skulle tage stilling til det. Det handler bare om at tage det første skridt og begynde. Det kræver selvfølgelig en god psykoterapeut. For mange kan det virke uoverskueligt at skulle finde den helt rigtige – særligt hvis man har det meget svært. For at gøre det lidt nemmere, kan du tjekke the Praxis ud. 

Hvad gør din psykoterapeut for dig?  

Din psykoterapeut vil hjælpe dig igennem din krise ved først at identificere dine problemer og derefter arbejde med at ændre på de tanke- og handlingsmønstre, der står i vejen for dig. Der vil være fokus på, at du skal italesætte dine følelser, grænser, tanker og behov. Du vil blive opmærksom på, hvorfor du tænker, føler og agerer, som du gør. Du vil komme tættere på dig selv og få værktøjer, så du kan blive bevidst om, hvad du har brug for. Når først du er klar over det, kan du handle mere hensigtsmæssigt ud fra dine behov, hvilket vil øge din livskvalitet i det lange løb.  

Du behøver ikke frygte, at du vil blive sat i bås eller at du skal passe ind i en bestemt teori. Din terapi vil blive skræddersyet til dig i takt med, at din psykoterapeut lærer dig at kende. Hver situation er unik, hvilket din psykoterapeut altid vil tage højde for. Inden du begynder til psykoterapi, skal du vide, at det ikke er en hurtig løsning på dine problemer. Det kræver tid, tålmodighed og lysten til at hjælpe dig selv. Din psykoterapeut vil være med dig hele vejen for at støtte op om dig, men det er op til dig at tage det første skridt.