Danskerne sover dårligt- Gør noget ved det med en kontinentalseng

Statistikken viser, at vi danskere sover stadig dårligere. Det er en ærgerlig tendens, for søvn er enormt vigtigt for sundhed på både kort og lang sigt. De fleste har nok mærket konsekvenserne at en dårlig eller kort nats søvn i form af hovedpine, forvirring og koncentrationsbesvær. Dårlig søvn kan dog i den grad også have konsekvenser på lang sigt. For eksempel finder vi stadig flere sammenhænge mellem dårlig søvn og diverse livsstilssygdomme.

Hvis du gerne vil undgå at optræde i de statistikker, er der dog heldigvis råd at hente. Først og fremmest handler det selvfølgelig om at gøre god søvn til en vane. En fast sengetid er nemlig ikke kun for små børn, det er bestemt også hensigtsmæssigt for alle dem, der gerne vil vænne deres hjerne til at falde i søvn hurtigt og nemt. Det samme gælder gode vaner såsom at undgå kaffe og skærme inden sengetid.

Invester i en kontinentalseng

En god seng kan dog også gøre en enorm forskel. Derfor kan du med fordel anskaffe en såkaldt kontinentalseng, der kan give dig optimal komfort i de timer du trods alt ligger der. Kontinentalsengens navn kommer fra samme rod som jordens plader, kontinenterne. Det gør det, fordi sengen er opbygget på præcis samme måde med lag af forskellige madrasser ovenpå hinanden. Hvis du sover på en topmadras, kan du altså nemt ende med at ligge på tre forskellige madrasser, der alle er specielt udvalgt til dig og dine præferencer. Vi er trods alt alle forskellige.

Af samme årsag er en kontinentalseng det oplagte valg for dig der deler seng med en partner, der har andre madraspræferencer end dig. En kontinentalseng gør det nemlig nemt at vælge forskellige madrasser til hver side af sengen. I det hele taget er det altså utroligt nemt at sætte sit helt eget præg på sin kontinentalseng, hvilket gør den mere komfortabel og gør den gode nattesøvn mere sandsynlig. Derudover er det også bare uomtvisteligt, at det er nemmere at gøre faste sengetider til en vane, hvis man faktisk glæder sig til at hoppe i sengen. Det er man i hvert fald med en god og personliggjort kontinentalseng.

kontinental seng

Vælg den rette

Bemærk dog, at du netop ikke bare kan vælge den første og bedste seng med navnet kontinentalseng for så at være sikret en god oplevelse. Tværtimod bør du sikre dig, at det er en kontinentalseng, der er både god og stemmer overens med dine præferencer. Førstnævnte er blevet stadig nemmere at finde ud af, som internettet er blevet fyldt med anmeldelser af stort set alting. På den måde kan du høre fra andre, som faktisk tog springet og har brugt hver nat i den kontinentalseng. Det er mere sigende end nogen reklame vil kunne være. I sidste ende handler det dog alt sammen om, hvorvidt du kan lide sengen eller ej. En god seng, du kan lide, betyder nemlig en meget større sandsynlighed for en god og sund nattesøvn.