At finde det rette bur for din fugl

Det siger sig selv at når man køber sig en fugl, skal der selvfølgelig et bur til. Men det betyder ikke at du ikke kan forkæle dit nye husdyr med et dejligt og rummeligt bur. Det kan godt være svært at finde det rette bur, som vil gøre din fugl glad. Men der er altid nogle ting, som du kan tage forbehold til når du vælger buret. Du kan se mere fugle bure her ift. gode burer som dækker adskillige fugles behov. Din fugls sundhed afhænger nemlig af hvor godt den føler sig til rette i buret.

Et stort bur er et godt bur

Fugle, som alle andre dyr, kommer i diverse størrelser og personligheder. Det er så derfor meget vigtigt at det nye bur reflekterer dette. En god hovedregel er altid at buret aldrig må være for småt. Det kan være nemt at tænke, at små fugle kræver små bure, men det er ikke nødvendigvis sandt. Fugle i alle størrelser har godt af et bur i en god størrelse, både mentalt og fysisk. Små fugle kan godt lide at flyve rundt og bevæge sig mellem sidepindene. Større fugle skal kunne have plads til at strække deres vinger og bevæge sig hvis det skulle være det. Hvis du har en fugl med lange halefjer, skal buret kunne have plads til dem. Hertil ville det være godt med et højt bur. Uanset fuglens størrelse skal den have plads til at den kan strække sine vinger ud, uden at røre burets sider.

fugle bure

Burets indre er vigtigt

Med hensyn til burets indretning, er der også nogle ting at tænke over. Det er en god idet at have mad og vand skålene brede men også ikke særlige dybe. Sidepindene kan være lavet af forskellige materiale såsom træ eller andet. Det er mest vigtigst at de sidder godt fast til buret.

Hvis du er i tvivl, så sælger visse butikker bure med indretning og tilbehør, så du ikke behøver at bekymre dig om det indre. Det er med god viden tilbehøret er lavet, så de passer til fuglene. Men du kan også selv forkæle din fugl ved at give den noget legetøj som den kan underholde sig selv med.

Fugleburet i de rigtige omgivelser

Det er altid en god ide at vide hvorhenne du vil sætte buret. De forkerte omgivelser kan nemlig påvirke din fugl negativt og forværre dens helbred. Et idealt sted er det område i hjemmet hvor du til dagligt omgås. Det åbner fugle op for sociale omgivelser og giver dem et socialt samvær og det hjælper med trivslen. Pas på at du ikke placerer buret i et område hvor der ofte er travlt. For eksempel, ved hoveddøren, da dette kan give dem stress. Fugle er følsomme over for voldsomme temperaturskift, så de skal helst ikke stå i køkkenet eller foran vinduet. Alligevel er naturligt lys godt for din fugl og hvis buret kan stå mod en væg, så vil det også være godt. Det får fuglen til at føle sig mere beskyttet og mindre blottet.