Alt du skal vide om kreatin

Der findes mange fakta om kreatin og også en del fup. Her kan du læse hvad er hvad og hvorfor. Det nok mest udbredte fup er at du skal indtage kreatin for at din styrketræning har en effekt. Det passer ikke fordi kroppen rent faktisk ganske nemt selv kan fremstille kreatin.

Jf. Netdoktor.dk er kreatin et naturligt forekommende stof, der findes i vores muskler, og naturligvis også i dyrs muskler. Fisk og kød indeholder derfor også kreatin.

Dette betyder at du faktisk får al den kreatin du normal har brug for igennem maden.

Vel, medmindre du er vegetarer eller veganer. Så kan det være svært med at få nok med kreatin.

Men helt så håbløst er det ikke. Kroppen danner nemlig selv kreatin og er også ganske god til det. Så kan du måske spørge dig selv, hvorfor du overhovedet skal købe kreatin som kosttilskud?

kreatin

Kreatin som supplement

Det kan der være gode grunde til alligevel. En grund er, når du hurtigt vil opbygge muskler. Kreatin er et af musklernes byggeklodser. Men her er kvaliteten vigtig. Find supplements hos Only Approved, så ved du at du køber kosttilskud i allerhøjeste og testet kvalitet.

Når du træner hårdt for at opbygge flere og stærkere muskler hurtigt, så får du også brug for flere byggeklodser. Selv om du teoretisk sagtens kunne få også den ekstra kreatin ved at spise mere kød eller fisk, så er det ikke særlig smart.

Kød og alle andre animalske proteiner belaster nemlig kroppens stofskifte og det er usundt. Udover at overdrevent kød konsum giver dig forhøjet kolesterol så kan det også medføre andre problemer som sukkersyge og arteriosklerose.

Undgår de negative bivirkninger

Det er netop ved at indtage kreatin som kosttilskud frem for kødspisning, at du undgår negative bivirkninger. Det er nemlig ikke det kreatinpulver du køber i handlen, som giver dig bivirkninger, men når du prøver at få store mængder af kreatin ved at spise masser af kød.

De dage hvor atleter pralede med at spise masser af kæmpe bøffer er over. I dag ved vi at det absolut ikke er sundt at spise så meget kød.

Det er fakta, at du har brug for ekstra kreatin når du vil få flere og stærkere muskler. Det er fup, at masser af kød er vejen dertil.

Hvornår har du brug for kreatin?

Det er videnskabeligt bevist at kreatin er effektiv når du vil have flere muskler. Men kreatin kan også hjælpe dig til med at forbedre dine præstationer i visse idrætsaktiviteter. Især hvor du skal præster kortvarige kraftanstrengelser har kreatin en positiv effekt. Kreatin opbygger nemlig ikke kun dine muskler, men gør dem også mere effektiv.

Hvor kreatin ikke hjælper din præstation er i discipliner hvor det drejer sig om anaerob udholdenhed. Her har du brug for andre ting som brændsel til dine muskelceller frem for byggeklodser. De fleste bruger dog kreatin som supplement ved styrketræning. Og her er effekten af kreatin meget tydelig og meget veldokumenteret.